JavaScript is disabled. For a far better experience, please permit JavaScript in your browser before proceeding.

You are watching: Chrysler town and country cruise control problems


Hello,Went on holidays last week and the cruise control worked fine. ~ above the way home ns turned the on, acquired the dash indicator, pushed collection and the rate didn"t hold. The indicator was out and would not turn back on. Obtained to a rest stop turned the engine off, restarted about a half hour later and also it functioned again. Assumed it was just a glitch yet today ~ above a road trip the cruise won"t also turn on. Ns looked in the owners hands-on for the fuse yet nothing is detailed as managing the cruise control. Any type of ideas?:angry:
*

Just because that the funny of it, examine your prevent lamps switch. As soon as your prevent lights switch fails, her cruise regulate fails too.
*

*
Reactions:Rick54301 and UN4GTBL
I"ve had that worry on my old Bonneville. Granted it"s no a related vehicle, obviously, but if the device works in a similar method to revolve the cruise off once you hit the brakes, it provides sense.
"14 town & country Touring-L
- black headlights v Clear Corners & LED bulbs, Mopar billet grill, 18" grand Cherokee SRT8 Replica Wheels through Black Chrysler center Caps, PAC Audio BCI-CH21 VIM/Nav activity lockout bypass, RT Suspension, Timbren SES Load help Spring Inserts, Switchback revolve Signals, LED backup Lights, Roku Ultra with roughly 200 Movies. And also occasionally a SportRack Aero XL Rooftop Cargo Carrier."07 city & nation Touring Signature - SOLD!
*

OK - Brake lights work. Currently I tried transforming the cruise on and also it works after the van collection for a pair of hours. Almost much better if the didn"t occupational at all to diagnose. Due to the fact that I can"t figure out what fuse goes to the cruise it must be managed by a computer. I"m going to check every one of the fuses anyway. Possibly there"s a poor connection. I evaluate your thoughts. Still could be a faulty stop light switch also I guess.
I pulled all of the fuses and reinstalled. Nothing was charred or blown. Then ns went and also restarted the van and tried to revolve the cruise on. No dash indicator! So i turned the motor off and also turned the wheel and restarted the van. Currently the cruise indicator come on. Ns tried it number of times and it worked. I"ll take it it the end for a journey later and also see what wake up on the highway once I really need it.
Did you ever before figure this problem out for certain? I have a comparable problem through my 2014 Dodge cool Caravan.
*

I pulled all of the fuses and reinstalled. Naught was scorched or blown. Then i went and restarted the van and also tried to revolve the cruise on. No dash indicator! So i turned the motor off and turned the wheel and restarted the van. Currently the cruise indicator comes on. Ns tried it numerous times and it worked. I"ll take it it the end for a journey later and see what wake up on the highway as soon as I really require it.
Just to buy a 2014 T&C, cruise manage has gone the end and earlier in a pair of times. Walk you ever before come up with a systems for this?
It can additionally be the clockspring.If noþeles else falls short on your steering wheel controls, like volume control, EVIC controls, horn
etc., climate clockspring is the suspect.

See more: What Led To The Birth Of Polyphonic Music? ? What Led To The Birth Of Polyphonic Music


Just for the fun of it, inspect your stop lamps switch. When your stop lights switch fails, your cruise control fails too.
I mounted a curtis trailer lamp controller and also wiring because that a future trailer yestreday. After that the speed control symbol would certainly not irradiate up. So this day I go looking approximately the engine to watch if there was anything clearly disturbed. Nothing found. No message collection in setup either. So i wiggled the huge engine cable connector and replaced that engine cover and also took it out to watch if still had the problem. Like magic the rate controller prize reappeared normally and the cruz control is functioning normally.Could an discontinuity in the connection to the behind lamps with the battery associated cause this problem? I likewise briefly disconnected the battery after ~ the trailer lamp connector had whatever except that is battery link installed -- could that be the resource of the problem?Does anyone know just how the cruz manage works in a 2014 Town and also Country van?